Bryggeriet

Vår öl är främst tänkt att passa och konsumeras till mat. När vi brygger ett nytt öl så utgår vi ifrån maten och sedan komponerar ölen därefter och inte tvärtom – Vi brygger och bränner med maten i fokus!

För smakens skull så är grunden i all vår öl ekologisk. Utöver kornmalt, vatten, humle och jäst så använder vi även havre, råg och vete. Vi använder även rabarber och palsternacka i vissa öl för smakens skull. Från Dafgård får vi överblivet bröd som istället för att kastas används till att brygga öl på.

All vår öl är naturlig. Den är helt utan tillsatser och vi använder vatten ifrån egen brunn. Den är också opastöriserad och ofiltrerad vilket gör den till en helt levande produkt. Ölen förändras och mognar över tid; den lever.

BRYGGERIETS FAVORIT
HUMLE & DUMLE
ALE, SAISON
5,3%
330ml
Med svensk humle och svensk malt! Ekologisk kryddfrisk saison med lätt sötma och lätt citrus. Passar bra till grönsaksrätter, lättare kötträtter som tex kyckling o fläskkött.

Bra att veta

Ölen är levande vilket innebär att den bäst förvaras mörkt och svalt. 

Serveringstemperaturen bör ej vara för låg då detta radikalt förändrar ölets dynamik och riskerar att förstöra upplevelsen då exempelvis smaker förändras och skumbildning försämras.

Eftersom ölen är ofiltrerad så kan det bildas en bottensats i botten utav flaskorna. Bottensatsen är helt ofarlig och fylld med B-vitamin.  

Bryggeriprocessen
Packning

Vi är Smaka på Västsverige producenter med vår ölproduktion.

Vi jobbar i ”Västsvensk anda” med varor från närområdet och svenska råvaror så långt som möjligt