



Qvänum Mat & Malt är bryggeriet och bränneriet som huserar i ladugården på Gategården, mitt på Varaslätten.
Gården är belägen i den gamla byn Badene med anor från 500-talet.
Gategården drevs av släkten Hermansson och här fanns mjölkkor, prisbelönta hästar samt höns och grisar för husbehov. Byns mejeri låg här och mangårdsbyggnaden med tillhörande stenladugård vittnar om gårdens dignitet innan förra sekelskiftet.
– Vi både brygger och bränner med maten i fokus! Vår passion för god mat och dryck har följt med oss in i bryggeriet och bränneriet.
När vi utvecklar en ny ölsort utgår vi ofta från en maträtt som den ska passa till! Vi har ett gediget samarbetar med våra kunder för att hitta den optimala kombinationen av mat o dryck.
På Qvänum mat & malt tillverkas öl och brännvin på ett hantverksmässigt och hållbart sätt med inriktning på lokala råvaror. All el kommer från sol-, vind- och vattenkraft! Bryggeriet och destilleriet värms upp med biobränsle.
– Vi hämtar så mycket vi kan av råvaror; såsom spannmål, malt och humle från närområdet och största delen är ekologiskt. Några tillsatser använder vi inte och vattnet är från vår egen brunn.

Camilla Hedergård har jobbat både till sjöss och i storhushållskök innan hon började på QMM sommaren 2017. Hon ansvarar för vår försäljning och leveranser samt destillerar och brygger däremellan. På fritiden är hon bl a ”hockeycoach” åt sina söner och hon gillar att fixa o påta i sin trädgård. Favorit i sortimentet är Helgas Hembrygd.
Anton Holst tog examen på bryggeritekniska utbildningen i Ludvika 2019 men började på QMM redan våren 2018 i samband med sin praktik här. Anton ansvarar för bryggning, tappning och lager. På fritiden skjuter han pilbåge och spelar piano bl a. Favorit i sortimentet är Abrakadabra.

Nu investerar vi i miljö och kvalitet i vår livsmedelsförädling!
Med stöd från EU och Landsbygdsprogrammet.
Är du intresserad av att läsa lite kring vår historia? Klicka på knappen nedan så kommer du till sidan som berättar lite om vår historia.
Hemsidan har tagits fram med stöd av projektet REFRAME, som finansieras av Europeiska Regionalfonden genom Interreg North Sea Region.